Skogsbad


Det är underbart att röra sig i skog och mark.

Jag är helt säker på att det är ett utomordentligt bra sätt att fylla på med god energi och låta det goda i oss stärkas. Inte nog med att vi behöver hålla kolla på var vi sätter fötterna för att inte snubbla… inte nog med att pulsen höjs med den fysiska aktiviteten…

Tystnaden som är fantastisk. En ren oas med avsaknad av ljudföroreningar – och även i skogar där visst buller från trafik tar sig igenom är det andra ljud som är primära; fågelsång, sus från träden, grenar som bryts… naturliga och rena ljud.

För att inte tala om alla underbara dofter av mossa, kåda, bark. Dofter som spelar en fantastisk symfoni tillsammans med behagliga och läkande färger.

Det är lätt att hamna i total närvaro sådana stunder. När vårt fokus ansträngningslöst hamnar här och nu. När vårt inre system får vila från alla ”dos and don’ts”, alla måsten. Kan man inte kalla det för FLOW, så säg.

Andningen är djup och syreupptaget högt. Vår kropp, tankar, ja hela vårt ”system” uppskattar god syresättning eftersom det ger och stärker möjligheten till att bli vår bästa version av oss själva.

Faktum är att det brukar vara just DÅ som vi kommer i kontakt med vår kreativa sida, vår inre sanning. Det är DÅ lösningar presenterar sig av sig själva. Tack för det!

I Japan finns det till och med en term för återhämtande skogspromenader: Skogsbad

I mitt yrke som coach kallar jag det för ”Coaching By Walking Aroud”.

Väl mött,

Ulrika