Fokus och Flow i Thailand


Yoga, fokus, själ och god mat, det är vad vår Inspirationsresa till Thailand kommer handla om.

Förmåga att hålla sitt fokus är en verklig drivkraft som förhöjer vår handlingsförmåga. Som filosofen Kejserlig uttrycker det:

”Alla framgångar inom alla områden kan förklaras av ett intelligent bruk av förmågan till fokusering. Inget hinder kan i längden motstå den intensiva koncentrationens enastående makt.”

Så hur kan vi utveckla eller stärka vår förmåga att hålla fokus?

Det finns naturligtvis flertalet mentala övningar men för att sammankoppla kropp och knopp Strand Chewså har vi…yogan.

Givetvis kan vi passa på att fundera på vår att-göra-lista under yoga övningen, men det är inte förrän vi tillåter oss att släppa de tankarna och lägga fokus på andning och posen i stället, som vi kommer till ett fokuserat varande. Övning ger träning. Hjälp hjärnan hjälpa kroppen – eller vice versa. Vi kan öva oss till att hitta vårt fokus, hålla det och rikta det.  FLOW kan vi med andra ord öva upp.

Tillståndet FLOW är vad  varje atlet vill ha i sin prestation – när upplevelsen kommer ansträngningslöst. Det är förresten inte bara atleter som vill uppleva det; det vill vi alla. FLOW är en känsla av att vara ett med sin aktivitet, följa sin intuition. Då blir ju nästa fråga; vad är intuition? Alla har vi upplevt det, men vad ÄR det? Ämnet och fler existentiella ämnen ligger på agendan.

Vi stoppar inte bara med yoga förstås vad gäller fokus. Vi har också tid för reflektion och personlig utveckling. När fick du senast tid att sitta i lugn ro och bara prata OM DIG; vad du vill, varför du vill det, dina upplevelser, dina styrkor och dina hinder, fokus på dig, dig dig. Vi Drinkarbokar in tid och ger dig 100% fokus PÅ DIG.

Det blir mer. Maten!

Maten på Absolute Sanctuary där du bor, är som en lisa för själen. Ytterligare ett sätt att Recharge, Refresh and Revitalize.

Följ helt enkelt med oss en vecka till Koh Samui i Thailand och öva på att hitta ditt FLOW.

 

Varmt välkommen!