Podd

Känn er varmt välkomna till Podden om välmående och balans i vardagen.  Jag pratar om sånt som påverkar oss och våra liv i vardagen: varför känner vi som vi känner, varför tänker vi som vi tänker? Vad är det vi egentligen vill och hur hittar vi dit? Den röda tråden är det personliga ledarskapet och alltså hur vi kan bli den starkaste versionen av oss själva, helt enkelt. Jag rör mig mellan forskning och existensiella frågor – gott o blandat med andra ord, om du som jag, alltid vill veta lite mer.

Välkomna!

 

Vad har Fibonacci och Det Gyllene snittet med skönhet att göra?
Kan vi välja vad vi upplever som skönhet och vad som är vackert eller är vi förprogrammerade? Varför är det relevant för människan och går skönhet och skönhetsideal ihop?
Välkomna till det sista avsnittet som sist men inte minst handlar om skönhet.

Hets, och stress och ”tänk om jag missar ett klipp”! Krimskramset som plötsligt var så viktigt? Vad är det vi egentligen köper, särskilt när vi blir kapade av vår inre superhoppare som i sin tur är har fastnat i FOMO i konsumtionsheten? Eller är det något vi köper oss fria ifrån? Kan JOMO inspirera oss att hålla balansen i hela karusellen? Det här reflekterar jag över i avsnittet: Fear of missing out!
Varmt välkomna!

Hur hinner vi med att göra alla beslut och val i vår vardag när tiden knappt räcker till? Eller hinner vi inte?
Kan det vara så att vi inte är fullt så rationella och i kontroll som vi tror när det gäller våra beslut?
Och finns det månne andra som vet mer om dig och dina tankevägar än du själv?
Och vad är det i så fall som styr oss?
Var kommer nudging, sluding och mentala genvägar in?
Ja, stoppa in hörlurarna och lyssna till senaste avsnittet av Podden om välmående och Balans i vardagen.
Varmt välkommen!

Avsnitt 31: Det gör oss friskare, vackrare, gladare och allt på samma gång utan konstigheter. Det ger oss ett inre hormonpåslag av serotonin, oxytocin, endorfiner och adrenalin. För att inte tala om om fysisk aktivitet. Minsann, dagens avsnitt handlar om att bada bastu… och därmed bast!
Varmt välkomna!

Avsnitt 30: Förundras eller provoceras du av det som kallas medialitet? Är det något övernaturligt eller alldeles naturligt och finns det över huvudtaget? Oavsett så är intresset stort för ämnet så uppenbarligen väcker det något i oss.
Bengt Jähle – utbildat healingmedium – är tillbaka som gäst idag och vi ska kort och gott prata medialitet.
Varmt välkomna

Avsnitt 29 – Vi översköljs av quick-fix och snabba belöningar idag och då gäller det att kunna dra i handbromsen, eller? Låter det tråkigt? Bra, det är bra att ha tråkigt! Då har du chansen att bli ännu mer kreativ på köpet och behöver inte råka ut för en Brain-Drain. Och just det, en digital detox, det ligger i tiden för vassa hjärnor. Tålamod, självledarskap och att inte slänga sig över en marshmallow verkar vara receptet till ett meningsfullt liv. Och får man stoppa handen i kakburken? Varmt välkomna!

Avsnitt 28: Vad är det du drömmer om? Vad är det som otvivelaktigt och genuint drar i dig idag?
Vad har gjort att du är där du är idag och vad är det som driver din väg framåt. Längtan är hjärtats och själens språk. Domaren är egots. Kanske är den stora utmaningen *handling*
Stora frågor i avsnittet : Dröm eller tankekaramell. Känn er varmt och hjärtligt välkomna att lyssna.

Powernap, skogsbad, och just det, Beach 2018, ja inombords alltså! Det är några av sommartipsen jag pratar om i det här avsnittet. Och just det, get that rythm goin’!
Så lämna änglatofflorna under sängen och maskrosorna i trädgården, stoppa in hörlurarna och lyssna till vad du kan göra för att fylla på kropp och själ i sommar.
Varmt välkomna att lyssna ☀️

Healing, frekvenser och energi? Vad har du för tankar om vad det är? Dagens gäst, Bengt Jähle berättar om hur det är att arbeta som healingmedium, vad som krävs för arbetet och vad man som klient kan uppleva. En intressant fråga är: hör du musiken i rummet, precis nu? Jasså inte? Då ska du inte missa avsnittet Samtal om healing. Varmt välkomna!

Vet du hur ditt inre soundtrack låter och vilken musik som ger dig energi? Vad har vattenmolekyler och Solfeggio med vårt välmående att göra? 
Varmt välkomna till Musikens magiska makt!

Avsnitt 24:
Var hamnar dina tankar någonstans, och vill du ens att de ska ligga där? Vad är det du vill bjuda in i ditt inre och vad är det som viskar för att göra sig hört?
Vårstädningen i dagens avsnitt handlar om att damma av vårt inre hus för att ge plats åt det som är meningsfullt och låta ny härlig energi få utrymme.
Vad har källaren med vår solterass att göra och varför behöver vi vara tuffa när det gäller?
Varmt välkomna till Vårstäda ditt inre!

Ibland är det härligt att våga prova något nytt, att utmana trygghetszonen och lita till den inre rösten som säger: du kan mer, du är mer – ta tillbaka kraften.
I det här avsnittet delar jag med mig av min egen upplevelse av att göra något jag aldrig gjort förut och varför värmekuddar i skorna kan vara en framgångsfaktor.
Varmt välkomna till avsnittet Våga bryta ny mark.

Apropå välmående, vad har surströmming, tjockmjölk och jord gemensamt? Vill vi ens veta vad en cocktaileffekt är och varför åkte inga kvinnor Vasaloppet före 1981? Kan det vara så att det nya normala idag helt enkelt är en variant av gamla normala – men med nytt vokabulär? Känn er varmt välkomna till del 2 av det Nya Normala

Vad är det som har smugit sig in i våra liva och blivit det nya normala i vardagen de senaste åren och som våra föräldrar inte funderade på samma sätt över? Var det lättare förr, och kommer våra barn att säga samma sak?
I det här avsnittet funderar jag över tid, stillasittande, val, sociala medier och mjölkkannor. Och inte minst, hur vi mår när andra hämtar ut sitt lyckopaket mitt framför näsan på oss.
Varmt välkomna!

Avsnitt 20: I det här avsnittet pratar jag om att färgsätta och besjälar vår egna årskrönika för att kunna sätta fokus på vad vi vill ska hända 2018.
Jag hoppas på att inspirera dig att kika på: Vad var det som hände under det gångna året, hur kändes det, och vad kan du lära dig av det, och färgsätt reflektionen med känslor och detaljer. Faktiskt inte en dum idé att göra några reflektioner nu, när hajpen av just nyårslöften har lagt sig.
Varmt välkomna!
Ulrika

Avsnitt 19: Det finns något magiskt med motivation, den där motorn som fungerar som en inre drivkraft och som gör att vi når våra mål, stora som små. Ingen motivation, ingen framgång.
Så vad är det som motiverar dig och varför gör det det? Och varför kan det finnas anledning att hitta en ”Fresh Start”?
Dagens avsnitt som kort o gott handlar om just motivation. Varmt välkomna!

I det här avsnittet pratar jag om varför en välkalibrerad dygnsrytm håller koll på att kroppen gör rätt sak vid rätt tillfälle för bästa möjliga effekt – en vältajmad cirkadisk rytm -helt enkelt -för välmående i vardagen. Och spelar det någon roll för välbefinnandet om man är en morgon- eller kvällsmänniska? Det och mycket annat tar jag upp i avsnitt 18. Varmt välkomna!

Avsnitt 17 – Bemötande: Behov eller förmåga? I dagens avsnitt pratar om förmågan att bemöta andra människor, på det privata planet, men kanske än mer på det professionella planet – i servicesammanhang. Den gemensamma faktorn – ja, det tror jag är självkänslan, att vara så trygg i sig själv att det spiller över på andra – okonstlat och chosefritt. Och så en sak till, framgångsfaktorn av att våga lyssna, både i det privata och i jobbrelaterade sammanhang. Känn er varmt välkomna!

Avsnitt 16 – Är du en prestationsprinsessa? Vad är ditt egentliga VARFÖR till att du presterar? Hur skulle motsatsen kännas? En prestation i sig tror jag för mycket gott med sig, inte minst en god känsla av att att genomfört ett väl utfört arbete. Det blir först ett problem när prestationen tar makten över oss, när det kostar mer än vad det smakar. Kalla det för att vara en Prestationsprinsessa, eller prins för den delen – att känna sig som underhuggare till sin Inre Presterare. Vad har du för relation till ordet duktig? Varmt välkomna!

Avsnitt 15: Hänger det på håret? Idag har jag nöjet av att ha frisören och stylisten – Yasmin Al Bayiti – som gäst. Givetvis infinner sig en spännande fråga: Hänger det på håret….vår identitet alltså? Vad är skönhet och kan vi stärka vårt inre med hjälp av det yttre? Varmt välkomna till senaste avsnittet av Podden om välmående och balans i vardagen.

Avsnitt 14: Vågar du göra ett Bragelöfte? Skulle du våga göra ett löfte som du under inga omständigheter får bryta – ett sk Bragelöfte? Hur ser du på ett nyårslöfte och vad är det som krävs för att vi ska hålla det? Vad betyder egentligen ett löfte – nyårslöfte eller annat och vilken värdering har vi kring det? Välkomna till årets första avsnitt av Podden om välmående och balans i vardagen.

Avsnitt 13: Julens Tradition

Avsnitt 13: Julens Tradition. Julen är fantastisk. Julen tar fram så mycket gott i oss. Precis som mycket annat så infinner sig inte någon magisk julstämning av en slump. Julstämning infinner sig inte längre som en gåva som den gjorde när vi var barn. Idag behöver vi förvärva den. Hur mycket får det kosta att hitta den juliga, glada och närvarande känslan? Var hittar man den och vad är det som är allra viktigast. Jag önskar er en riktigt God Jul och varmt välkomna till avsnittet Julens Traditioner.

yoga_fotor

Avsnitt 12: Samtal om Yoga. I det här avsnittet gästas jag av Ilona Ellingsen Nielsen, yogainstruktör och samtalsterapeut. Vi pratar om ämnet yoga. Är yogan till för vem som helst? Kan yogan göra en positiv skillnad i vardagen? Ja, och så får ni Ilonas härliga röst på köpet. Varmt välkomna att koppla av en stund och lotsas in i yogans värld.

Avsnitt 11: What goes around comes around. I dagens avsnitt pratar jag om viljan till ömsesidigt gott bemötande och vad som händer i oss när sociala normer bryts. Avsnittet handla helt enkelt om What goes around comes around. Känn er varmt välkomna, dra filten över er och mys en stund.

Processed with VSCO

Avsnitt 10: Resor och Kreativitet. Få saker öppnar upp oss och gör att vi går utanför vår komfortzon, som att resa. När vi reser och vågar gå utanför våra vardagliga ramar kommer vi lättare i kontakt med kreativitet. Men en resa behöver inte nödvändigt gå utåt, den kan även gå inåt. Vad händer med dig när du reser? Varmt välkomna!

Avsnitt 9: Fokus hela vägen

Avsnitt 9: Fokus hela vägen. I det här avsnittet pratar jag om fokus och koncentration. ”Alla framgångar inom alla områden kan förklaras av ett intelligent bruk av förmågan till fokusering. Inget hinder kan i längden motstå den intensiva koncentrationen enastående makt” Så hur kan vi då göra det i vardagen? Varmt välkomna!

Avsnitt 8: Del 2 FLOW  in ACTION

Avsnitt 8: Del 2 FLOW in ACTION. I det här avsnittet pratar jag om Flow i görandet. Flow handlar om att bli medveten och använda sig av sina styrkor, våga utmana sig och i stort eller i smått, i ett gott syfte med sig själv och i sitt samspel med omgivningen. Flow gör livet meningsfull. Det som är meningsfullt upplever vi som ….lycka. Varmt välkomna!

Flow - Lycka

Avsnitt 7: Flow del 1- LYCKA. I det här avsnittet pratar jag om LYCKA och där essensen är att lycka inte är en slump. Vi vi kan bjuda in det i våra liv, men det kräver att vi aktivt tar ett beslut, att vi gör ett val. Tänk att våga ta ut lycka i förskott! Bara en sån sak. Varmt och hjärtligt välkomna!

Avsnitt 6: Tillbaka till vardagen

Avsnitt 6: Tillbaka till vardagen. Många kan relatera till känslan av att känna olika grader av olust av att återgå till jobbvardagen eller för att ta steget ut i måndagstrafiken efter helgen för den delen. I det här avsnittet tar jag kort och gott upp ”inför-semesterns-slut-ångest” och ”söndagsångest”. Det finns faktiskt konkreta saker vi kan göra för att hjälpa oss själva att hantera den och till och med lindra den känslan. Varmt välkomna!

Underbara semester_Fotor 1

Avsnitt 5: Underbara semester…eller? Semestern är väl på något sätt den ultimata belöningen, så varför blir det så komplicerat i bland? Hur ser dina förväntningar ut – Var har du satt ribban? Är den rimlig? Är den för dig? Är den för någon annan? Varmt välkomna!

Avsnitt 4: Hur kan jag veta vad jag vill. Idag talar jag om vad vi kan göra för att hitta till vår alldeles egna vilja och alla fördelar med att göra det – Vad är det jag vill och för vem är det jag vill? Varmt välkomna!

Avsnitt 3: Din inre dialog

Avsnitt 3: Din inre dialog Hur ser din kommunikation ut…med dig själv. Har du satt den på autopilot eller har du en medveten strategi? Vad är det du säger till dig själv, om dig själv? I det här avsnittet pratar jag om varför den inre dialogen är så viktig och vad du kan göra för att stärka den. Varmt välkomna!

Avsnitt 2: Rädsla för vad andra ska tycka

Avsnitt 2: Rädsla för vad andra ska tycka Idag pratar jag om rädsla för vad andra ska tycka och tänka om oss, rädslan för att bli kritiserad och hur man kan förhålla sig till det. Lite sunt inkännande inför andras åsikter är väl förvisso En sak, men det tråkiga är när rädslan hindrar oss för att vara den vi vill och göra det vi vill. När kände Du obehag inför vad andra skulle tycka och tänka om dig? Välkomna!

Avsnitt 1: Att sätta igång

Avsnitt 1: Att sätta igång Varmt välkomna till det första avsnittet av Podden om välmående och balans i vardagen. Dagens ämne handlar om Att Sätta Igång. Ja, varför är det titt som tätt så svårt ibland att komma till skott och sätta igång, och ibland är det så lätt. Vad är det för parametrar som spelar in? Stoppa in hörlurarna, så sätter vi igång. Välkomna!